En fet anmälan kan dom förvänta sig

Gått ner 8 underbara kilon. Börjat med medicin mot min adhd igen. Den funkar betydligt bättre den här gången, troligtvis för att vi har höjt dosen. Både jag, BUP och Soc ska göra en anmälan om hela min historia. Både till IVO och JO. Och så ska vi överklaga beslutet angående att Soc totalnekade platsen till behandlingshemmet helt plötsligt. För såhär ska det inte få gå till. Så otroligt skönt att jag inte är ensam om att ha fått nog. "Det här har jag aldrig varit med om tidigare"- min socialsekreterare
 

Kommentarer:

1 Rebecka Fredriksson:

Fan vilken intressant blogg. Älskar att du vågar vara rakt ut ärlig och säga hur du mår, for real. Så jäkla stark du är tjejen, inspiration!

2 Julia:

Skönt att få lite rättvisa!
Ta hand om dig fina du ♥

3 Alfagammas Hästminne:

Jag hoppas du får upprättelse. Bra att du är på medecin och att den fungerar. <3

4 Sofia :

Hejsan
Är en läsare på 31 år och som mamma blir man oerhört berörd av din blogg.
Antar att det sista du vill är att man ska tycka synd om dig.
Men det gör man.
Måste säga att du måste vara en väldigt Stark tjej att trots allt som går imot dig så kämpar du och ger inte upp.
Hoppas du får rätt med dina behandlingar tillslut för ingen ska behöva känna som du gör. Speciellt en ung människa ska inte önska livet av sig.
Du är värd att leva , du är värd att livet ska vända för dig och le mot dig igen så att du känner att varje dag är värd att leva att du är värd att leva.
Du är en vacker tjej som verkar ha ett stort hjärta ge inte upp det.

5 koko:

Åå vad bra med goda nyheter! Tänker på dig och hoppas det sakta men säkert börjar vända åt det ljusa hållet. Kram koko

6 Alice:

Jag klickade in på din blogg nu för första gången, anledningen var att jag sett dig göra reklam för den i andra bloggares kommentarsfält & jag blev till slut för nyfiken på vem som använder sin psykiska ohälsa som ett sätt att locka läsare, jag förstår om man vill göra reklam för sin blogg, jag förstår bara inte varför så många känner att dom måste basunera ut alla sina diagnoser & det känns som att nu har det blivit en "tävling" om vem som kan må sämst & ha flest diagnoser..
MEN det jag skulle komma till var att jag nu läst igenom några av dina inlägg & jag får uppfattningen av att du är en väldigt stark tjej som har gått igenom mycket & jag förstår verkligen mycket av det du skriver om! Jag har inte exakt likadana problem som dig, men jag vet ändå hur det är att leva med diagnoser & att må skit & hur vården & hela den biten kan kännas. Om jag har förstått rätt så har du inte fyllt 18 än, & jag ville bara berätta att om du hittills inte känt att du fått rätt hjälp eller den som behövts från BUP så blir det bättre!! Jag kände inte att BUP hjälpte mig alls, det gav mig ingenting & jag tycker fortfarande att alla jag kom i kontakt med på BUP var helt jävla värdelösa.. För mig vart det också tyvärr ett glapp när jag precis fyllde 18, jag fick inte längre gå till BUP men jag visste heller inte själv vart jag skulle vända mig, & min läkare som skulle skicka vidare en remiss till vuxen psykiatrin glömde(?) att skicka iväg den så jag stog helt ensam & utelämnad utan hjälp i ett halvår innan jag själv fick söka upp & ta kontakt med vuxen psykiatrin, men så fort jag kom in där så har allt sakta men säkert bara blivit bättre! Jag vet inte hur det är i Göteborg men i Stockholm så finns det en avdelning inom psyk vården som kallas Unga Vuxna som är till för oss nyblivna vuxna & det var dom jag först fick komma till & det var första gången i hela mitt liv som jag verkligen kände förtroende för en läkare & verkligen kände att jag fick hjälp! Du skrev om att du är inlagd på BUP nu & jag kan bara säga att när man ligger inne på vuxen-psyk så är det så otroligt mycket bättre! Man får helt annan respons & folk tar ens problem seriöst, & man får tillgång till alla dessa behandlingsmetoder & mediciner som verkligen fungerar, alla dessa mesiga medicinerna BUP har försökt med som aldrig har hjälpt & jag har fått höra SÅ många gånger att jag skulle behöva starkare medicin men att det får man ju inte skriva ut till barn(..suck), helt plötsligt öppnades det typ en helt ny värld för mig när jag äntligen hade rätt att få den hjälp som jag behövde!! När jag då också fick min neuropsykiatriska diagnos fick jag också ännu mer specialiserad hjälp! Numera går jag på Behandlingsenheten & dom har bara hand om vården av folk som har just sånna diagnoser så jag känner verkligen att jag har hittat "hem" i vården nu! Det är så mycket som öppnar sig när man blir vuxen, helt plötsligt hade jag rätt till en boendestödjare som kommer en gång i veckan, jag hade rätt till pengar från försäkringskassan varje månad & jag har äntligen fått till det med rätt medicinering & flera andra hjälpmedel! Man blir verkligen behandlad på ett helt annat sett när man räknas som vuxen & nu känns det som att jag faktiskt själv är med & bestämmer över allt, på BUP var det alltid som att alla pratade över huvudet på mig för jag var ju bara ett barn & hade inget att säga till om, men nu lyssnar läkarna faktiskt på MIG! Inte på min mamma eller pappa, utan på mig!

Jag har självklart fortfarande mörka dagar, & jag kommer behöva tampas med mina diagnoser livet ut, men för varje dag som går kommer jag framåt eftersom att jag nu har rätt stöd & hjälp från vården & jag ser att livet är värt att leva! Nu vart det en oändligt lång kommentar, men jag ville försöka visa dig hur mycket bättre det kan bli!! Du känner att du har fastnat här & nu, men jag vill få dig att förstå att det är nu stax som du kommer ta jätte klivet in i vuxenvärlden & du k

7 Alice:

(forts..)Du känner att du har fastnat här & nu, men jag vill få dig att förstå att det är nu stax som du kommer ta jätte klivet in i vuxenvärlden & du kommer få fart på allt nu! Jag trodde aldrig på dom som sa till mig att det blir bättre, men nu sitter jag själv här & försöker verkligen förklara för dig så att du ska förstå att DET BLIR BÄTTRE! Det är inte bara tomma ord, ta åt dig av alla fina kommentarer du får, även om du inte ser det själv så ser vi utomstående, DU ÄR STARK, DU KOMMER KLARA DIG IGENOM DET HÄR, DU ÄR VACKER, DU KOMMER MÅ BÄTTRE, DU FÖRTJÄNAR ATT LEVA & DU FÖRTJÄNAR ATT VARA LYCKLIG!!!!!!!! <3
Du behöver inte känna alls att du måste, men om du vill så får du gärna höra av dig till mig om du vill prata om vad som helst, jag har inte alltid koll på mailen men skickar du en "ask" på min tumblr så ser jag :)

Kommentera här:

Follow on Bloglovin